Ljubitelji horora, ovo su najbolji podkasti za vas!

Podkasti su toliko popularni da imamo osjećaj kao da su svuda kud krenemo globalnom mrežom. I nije čudo da pokrivaju sve žanrove i stilove koji se mogu zamisliti, pa su se pojavili i horor podkasti.

Izmišljeni podkasti ili priče iz stvarnog života nude razne strahove, jezu i uznemirujuće susrete. Slično kao i tradicionalne radio drame, postoji izrazita intimnost u formatu, onaj koji omogućava talentovanim pripovjedačima da uznemiruju publiku ništa više od zvuka.

Znamo da nam ovo možda i nije baš trebalo, ali sakupili smo nekoliko prijedloga koje možete poslušati ukoliko želite malo strave.

Inside the Exorcist

Besprijekorno pisanje, performanse — i što je najvažnije, dizajn zvuka Džefa Šmita — sve se spaja za iskustvo pripovjedanja koje je emocionalno zadivljujuće, a ponekad i zastrašujuće. Ne preporučuje se da ga slušate sami.

Video Palace

Jedan od podkasta inspirisanih pseudo-urbanim legendama. Prati video kolekcionara po imenu Mark Kambrija, koji istražuje „Bijele trake“ — legendarne VHS kasete koje, kada se gledaju, mogu da izbezume gledaoca.

Rabbits

Igre alternativne realnosti vole da brišu granicu između fantazije i stvarnosti. Ovo je priča o ženi po imenu Karli Parker, koja pokušava da otkrije gdje se nalazi prijatelj koji je nedavno nestao. Ubrzo otkriva da je nestanak povezan sa proto-ARG-om zvanim Zečevi, koji može – a možda i nije – zapravo biti stvaran. Serija počinje nevjerovatno snažno, sa Parkerom koji ljušti slojeve zavjere poput luka koja je toliko upletena u popularnu kulturu u stvarnom svijetu da je lako pomisliti da bi sve ovo moglo biti istina.

Alice Isn’t Dead

Ovaj podkast poprima oblik snimaka koje je napravio vozač kamiona dok prelazi zemlju u nadi da će pronaći svoju izgubljenu ženu. Na putu se susreće sa svim vrstama sablasne čudnosti i vanzemaljskih entiteta.

Archive 81

Počinje snimcima koje je napravio Dan Pauel, arhivista u Istorijskom komitetu za stanovanje države Njujork, koji pokušava da shvati neke audio intervjue snimljene decenijama ranije. Na kraju se ispostavi da je sam Dan nestao, a emisiju zapravo sastavlja njegov prijatelj Mark koji ga traži… i stvari tada postaju još čudnije.