LG ima pokretni televizor na baterije

Sajam potrošačke elektronike CES 2022 najavljen je za 5. januar, kada ćemo vidjeti puno novih i zanimljivih uređaja.

“StanbyME” je 27-inčni TV uređaj kompanije LG koji radi na baterijsko napajanje i postavljen je na pokretno postolje.

Novi nekonvencionalni televizor može da izdrži do tri sata rada, tako da bez problema možete pogledati jedan ili dva filma. Pokretno postolje, koje je podesivo po visini, omogućava vam jedinstveno iskustvo gledanja gdje god poželite. Na postolju ekran može da se okreće, naginje ili rotira. Ako želite, ekran možete odvojiti od postolja i staviti na krilo.

Ekran će biti osjetljiv na dodir i nudiće aplikacije za strimovanje kao što su Amazon prime Video i YouTube. Sadrži USB ulaz, HDMI ulaz a podržava i NFC tehnologiju.

https://www.youtube.com/watch?v=3hAzhspzAMU

Ovo nije jedini uređaj koji LG najavljuje. Očekujte i Objet”, 65-inčni OLED TV visokog dizajna koji je potrebno samo nasloniti na zid. To znači da nema montiranja na zid ili tradicionalnih postolja. Poklopac je od tkanine koja se može podići i spustiti putem daljinskog upravljača.

Ovaj TV nudi različite modove uključujući Full View i Line View. Kada je ekran prekriven elegantnom tkaninom, ukoliko ste u Line View modu, možete vidjeti widgete poput informacija o vremenu i muzici koju trenutno slušate. Što se tiče zvuka, u uređaj je ugrađen 4.2-kanalni zvučni sistem od 80 vati.

Zvanične informacije o cijenama ova dva nevjerovatna TV uređaja, kompanija LG još uvijek ne otkriva.