Lenovo Glasses T1 su pravi eksterni monitor

Lenovo pametne naočare Glasses T1 su pravi ekran za nošenje i konzumiranje sadržaja u pokretu.

Možete ih upariti sa pametnim telefonom, tabletom i laptop računarom, a dobijate vrhunski kvalitet slike, visokoefikasnu optiku za produženi vijek trajanja baterije.

Ove naočare nisu samo za zabavu i igru. Kako je hibridni rad danas postao nova norma, profesionalci žele više na svojim mobilnim uređajima, ali rad na privatnim poslovnim kritičnim dokumentima na računaru u javnim prostorima stvara rizik. Koristeći ovakve naočare, imate privatni radni prostor.

Izvor šalje sliku direktno na micro OLED ekrane ovog uređaja, a ti izvori su mobilni uređaji kao što su telefoni, tableti i laptopovi, što znači da su uključeni Windows, Android, macOS i iOS uređaji.

Naočare zahtijevaju “potpuno funkcionalan” USB-C port za povezivanje sa uređajima, a iPhone telefoni će morati da koriste poseban adapter koji neće biti dostupan u kutiji, već će se kupovati odvojeno.

Oba micro OLED ekrana Glasses T1 uređaja su rezolucije 1.920×1.080 piksela i osvježavaju se brzinom od 60 Hz. Nažalost, kompanija se nije detaljno bavila specifikacijama, pa mnoge stvari još uvijek nisu poznate.

Cijena i tačan datum lansiranja nisu poznati, a uređaj će biti predstavljen pod imenom Lenovo Yoga Glasses krajem 2022. godine u Kini, dok bi u ostatak svijeta trebao da dođe sljedeće godine.