Kupi narukvicu – zasadi drvo: Instagram profil @treecelet

Za svaku kupljenu ručno izrađenu narukvicu, zasade se tri stabla na jednoj od devet lokacija širom svijeta.

Indonezija, Madagaskar, Amazonska prašuma, Kenija, Haiti, Australija, Kalifornija, Tanzanija i Slovenija. Projekat se realizuje u tim zemljama, odnosno na određenim lokalitetima.

Priču su pokrenula braća iz Slovenije, Miha i Jaka. Već tri generacije, u vlasništvu njihove porodice je mala stolarska radnja. Baš zbog toga su postali svjesni svih pozitivnih i negativnih strana te industrije.

Svojevremeno su postavili sebi, a potom i drugima pitanje: “Da li ste znali da se svake sekunde posječe jedan i po hektar šume?” Upravo saznanje da su dio problema bilo je nešto zbog čega su odlučili da djeluju.

Kao mlađa generacija, poželjeli su da drastično promijene način na koji pristupamo drvnoj industriji. Potpuno su redefinisali poslovanje, stavljajući prirodu i šume na prvo mjesto, a svoje proizvode na drugo.

Instagram profil @treecelet je mjesto na kojem možete da kupovinom ručno izrađenih narukvica, pomognete obnovi pluća Zemlje. Od svake kupovine, novac ide za tri stabla koja će biti posađena. Sve narukvice izrađuju osobe s invaliditetom ili majke koje rade od kuće na području Evropske unije.

Do sada je na ovaj način zasađeno više od 350.000 stabla širom svijeta. Svaka narukvica nosi naziv lokacije gdje će biti zasađena, a na kupcima je da odluče i gdje konkretno.

https://www.instagram.com/p/CZYudAkN2jD/

https://www.instagram.com/p/CWpnOefNUja/