Kreiranje zvučnih efekata iz filmova na bubnjevima

Josh Harmon, muzičar i komičar iz Šort Hilsa u Nju Džersiju, na Instagram profilu @josh_harmon_ objavljuje zabavne video snimke „imitacija“ zvučnih efekata iz popularnih filmova.

Zanimljivo je da većinu tih zvukova dobija koristeći predmete koji nemaju veze sa muzučkim instrumentima, dok njegovi bubnjevi, koje svira od malih nogu, često ne služe sa sviranje, nego imaju ulogu „radnog stola“.

Njegov put ka uspjehu i popularnosti na društvenim mrežama takođe je interesantan. Naime, on je posao na NBC televiziji napustio u vrijeme pandemije, kada je i počeo da snima ove zanimljive kratke videe i objavljuje ih na društvenim mrežama.

Priča kako ga je brat nagovorio da u julu 2020. objavi svoj prvi video na TikTok-u.

„Pokrenuo sam sopstvenu seriju na TikTok-u pod nazivom ’Rhythms of Comedy’, gdje sam bubnjao uz video snimke stand up komičara dok su iznosili svoje šale. Počeo sam da radim i impresije zvučnih efekata iz popularnih filmova, zbog svoje ljubavi prema televiziji. Jedan od mojih videa, u kojem sam koristio bubnjeve da rekreiram zvukove iz scene kuvanja u animiranom filmu ’Ratatouille’, pregledan je 43 miliona puta tokom jednog dana i bio je u trendu na TikTok-u kada sam ga objavio u februaru 2021“, kazao je Harmon.

Priznaje da mu je TikTok pomogao da pobjegne od sporog napredovanja na televiziji, te ističe da se i zarada koju sada ostvaruje ne može mjeriti sa onom koju bi imao na poslu koji je ranije radio.

„Više volim društvene mreže nego televiziju, jer mogu usrećiti ljude radeći ono što volim, a to je budućnost zabave. Nadam se da će ljudi početi vjerovati da su društveni mediji sami po sebi arena za uspjeh“, kazao je on.

Posjetite njegov Instagram profil @ josh_harmon_, kao i onaj na TikTok-u @joshplaysdrums.