Koji telefon jeftinijeg cjenovnog ranga ima najbolju kameru

Planirate kupiti telefon? Znajte da povoljnije ne znači uvijek nekvalitetno, pogotovo kad je riječ o kamerama. Evo prijedloga!

Google Pixel 4a

Na tržištu se pojavio prošle godine i odmah je proglašen jednim od najisplativijih telefona, koji i skupljim verzijama pariraju dobrom kamerom – selfie kamerom od 8 MP i stražnjom Dual Pixel PDAF f/1.8 OIS od 12,2 MP. Kvalitetom se naročito ističu noćna i portretna fotografija.

iPhone SE (2020)

Možda nije najpovoljniji telefon, ali iPhone SE je najpristupačniji kada u obzir uzmemo samo ovaj brend. Opremljen je stražnjom kamerom od 12 MP i f/1.8, koja nudi 4K kvalitet, te prednjom od 7 MP i f/2.2. Senzor i sočivo kamere su isti kao kod iPhone-a 8, ali procesor A13 značajno podiže kvalitet fotografija u odnosu na tu seriju.

Samsung Galaxy A51

Ako ste pak ljubitelj serije telefona Samsung Galaxy, izabrali smo nešto i za vas! Uz prednju kameru od 32 MP i f/2.2 i glavnu od 48 MP i f/2.0 s PDAF autofokusom, Samsung Galaxy A51 snima vrlo dobre portretne fotografije. Tu su i ultraširoka 12 MP i f/2.2 te makro kamera 5 MP f/2.4. Snimajte video-zapise u 4K kvalitetu i budite ponosni na svoje kreativne fotografske radove!