Kingston IronKey Keypad 200 garantuje zaštitu podataka 

Iron Keypad 200 (KP200) je uređaj iz čuvene porodice Kingston USB-a, ali posebne vrste: ima poseban sistem zaštite podataka za bezbjednu i fleksibilnu upotrebu.

Dolazi sa XTS-AES 256-bitnom hardverskom enkripcijom na alfanumeričkoj tastaturi koja je nezavisna od operativnog sistema. Pokreće ga punjiva baterija, a omogućeno je otključavanje bez softvera, samo pomoću tastature i PIN-a.

Kada je otključan, podacima koji su na njemu pohranjeni može se pristupiti kada ga uključite u bilo koji uređaj sa USB Type-A interfejsom, po plug-and-play sistemu.

KP200 se može pohvaliti bezbjednosnim sertifikatom FIPS-140-3 Level 3 kakav često imaju vojni dokumenti i prvi je disk koji je uspješno prošao laboratorijska testiranja na tom nivou. Ne samo to, nego su i komponente diska zaštićene epoksidom koji štiti od otvaranja i pristupa unutrašnjim komponentama bez oštećenja.

Da sve bude još malo detektivski – preko tastature je presvučen polimerni sloj zaštite na kojem ne ostaju otisci prstiju.

Administrator i korisnik mogu imati zasebne PIN-ove na istom KP200, a uređaj će zaključati koristnički PIN ako neko ne uspije da se prijavi 10 puta. Ali ako su omogućena oba PIN-a, administratorski služi da se otključa korisnički. Ako se administratorski PIN netačno upiše 10 puta Bruta Force zaštita će izbrisati disk, sve podatke uništiti i resetovati uređaj.

Zaštita od zlonamjernog softvera iz nepouzdanih izvora je dvostruki način rada. Jedan je samo za čitanje podataka koji omogućava administratoru zaštitu diska od pisanja tokom sesije, ili globalno kroz sve korisničke sesije.

Dodatno, KP200 može zaštititi od zlonamjernog softvera uz dva različita načina rada samo za čitanje, omogućujući administratoru zaštitu diska od pisanja tokom određene sesije ili globalno kroz sve korisničke sesije.

Memorija? Kingston IronKey Keypad 200  raspolaže kapacitetima od 8 do 128 GB uz trogodišnju garanciju, besplatnu podršku i pouzdanost, obećavaju u Kingston.com.