Kako vam se čini spoj kućišta za gejmerski PC i akvarijuma za ribe?

Spoj nespojivog – tako bi se kratko i jasno moglo opisati novo kućište za gejmerski PC iz Metalfish-a, koje na sebi ima pravi akvarijum za ribe.

Iako u kompaniji ne vide ništa sporno u tome da na vrhu njihovog kućišta Y2 Fish Tank, koje pokreće struja, stoji prostor u kojem će se nalaziti voda, izgleda da mnogi potencijalini korisnici ne dijele njihovo mišljenje. I pored toga što ideja zvuči zanimljivo, strah od mogućnosti dopiranja vode u kućište nije baš jednostavno odagnati. Pored toga, mnogi se pitaju šta će se desiti sa ribicama ako se kućište bude zagrijavalo.

Bilo kako bilo, jedan takav proizvod je predstavljen. Kućište je dimenzija 36x24x29 centimetara, tako da podržava samo mikro-ATX i Mini-ITX matične ploče, kao i grafičke kartice manje od 20 centimetara. Tu su i dva RGB ventilatora prečnika devet centimetara, čija se svjetla kontrolišu daljinskim upravljačem.

Što se tiče akvarijuma, kako prenosi PC Gamer, njegov okvir je debljine 5 milimetara i od PC-ja je odvojen debljim slojem prozirnog akrila. U njega može da stane oko 13 litara vode, što može biti dobar životni prostor za veći broj ribica.

Ovo krajnje neobično kućište košta manje od 100 dolara, a oni koji ga kupe, ako ništa drugo, dokazaće da vole „život na ivici“.

Fotografija: Metalfish