Kako da vratite obrisane postove na Instagramu?

Slučajno ili namjerno brisanje fotografija više neće zadavati korisniku glavobolje, jer donosimo nekoliko jednostavnih koraka kako da vratite obrisane postove na Instagramu.

Bilo da je u pitanju fotografija, stori, IG video ili bilo kakav drugi post moguće ga je vratiti jednostavno unutar same aplikacije.

Prvo je potrebno otvoriti aplikaciju na Android ili iPhone uređaju. Nakon toga je potrebno posjetiti opciju koja se nalazi u donjem desnom uglu, a koja vodi direktno na profil korisnika.

Nakon ulaska na profil, odabraćete ikonicu sa tri linije u gornjem desnom uglu i odabrati opciju Settings, koja će otvoriti listu alata.

Ponuđena lista će ponuditi ikonu Recently Deleted, pri dnu liste. Ona će otkriti sve postove, storije i IG video snimke koji su obrisani u prethodnih 30 dana. U ovom folderu stori objave će se zadržati do 24 časa, a ostale objave poput postova i fotografija će biti na raspolaganju do 30 dana.

Folder će ponuditi korisniku da bira između povratka obrisanog posta ili njegovog trajnog brisanja iz aplikacije.

Ukoliko ste se odlučili da povratite obrisani post, potrebno je da odaberete opciju Restore, kako bi ste obrisani sadržaj vratili na svoj profil. Ako je u pitanju starija objava, ona će se pozicionirati na profilu na lokaciji gdje se prvobitno nalazila po datumu objave.