Kako da preuzmete fotografije sa Instagrama

Da biste sačuvali uspomene, Instagram je ponudio mogućnosti da svoje fotografije preuzmete na računaru, laptopu, tabletu, ili telefonu. 

Ne postoji mogućnost da sačuvate pojedinačnu fotografiju, ali umjesto toga sada je dostupno da zatražite od kompanije dostavljanje kompletne biblioteke. Proces može da traje od nekoliko sati, do nekoliko dana, nakon čega će vam poslati link do foldera koji preuzimate na svoj uređaj. 

Da biste omogućili preuzimanje, evo šta je potrebno da uradite:

Otvorite Instagram na svom uređaju i otiđite u Settings, nakon toga idete na opciju Security i nakon toga Download Data. Unesite e-mail adresu na koju želite da pošaljete dokument i pritisnite Request Download. Za potvrdu će trebati da unesete šifru i nakon toga pritisnite Next > Done kako biste završili postupak. Nakon nekog vremena dobićete potvrdu i link u Inbox, na kojem pratite instrukcije kako biste dobili svoje fotografije.

Iako Instagram ne pruža način za preuzimanje pojedinačnih fotografija, postoje i neka zaobilazna rješenja. Jednostavan i besplatan način da to uradite, jeste da u web pretraživaču na svom uređaju uđete na Instagram, zatim odete na opciju Profile, gdje ćete imati pregled svih svojih fotografija. pronađite fotografiju koju želite da preuzmete i kliknite kako biste je otvorili. U gornjem desnom uglu kliknite na tri tačkice i odaberite opciju Go to post.

Sljedeća stranica će izgledati gotovo identično, ali razlika je što će vam izaći URL fotografije. Dakle, idite na vrh stranice, kopirajte link i na stranici profila idite na opciju Edit Profile, tu izaberite Privacy and Security. Nakon toga uđite na Ingramer, besplatnu uslugu preko koje možete da preuzimate fotografije. Zalijepite link i kliknite Search, nekon čega će vam biti prikazana fotografija. Kliknite Download i imate sačuvanu fotografiju.