Kad se spoje ikonične znamenitosti i digitalna umjetnost: IG profil @RobinYayla

Mašta zaista može svašta. Još ako tu ima znanja, vještine i truda, granice ne postoje. Dokaz za to je Instagram profil @RobinYayla.

Dvadesetosmogodišnji Robin Yayla je umjetnik i vizuelni pripovjedač koji živi u Milanu. On je zaslužan za transformaciju najpoznatijih svjetskih znamenitosti koje se mogu vidjeti na fotografijama koje objavljuje. Koristeći digitalne ilustracije, u kombinaciji sa fotografijama građevina, stvorio je nevjerovatno lijepe i zabavne radove.

Kad se spoje ikonične znamenitosti i digitalna umjetnost: IG profil @RobinYayla

Tako je zgrada kulturnog centra Heydar Aliyev u Bakuu postala haljina slavne američke glumice i pjevačice Merilin Monro, „Plameni tornjevi“ smješteni, takođe, u glavnom gradu Azerbejdžana, na njegovim ilustracijama pretvoreni su u pingvine, dok je rimski Koloseum, vjerovali ili ne, postao dio dječjih kolica.

Zaista je nevjerovatna moć mašte ovog kreativca koji je porijeklom iz Turske. U Milano je došao 2017. godine, gdje je i magistrirao umjetnost i dizajn. Ističe da je njegov cilj da kod ljudi izmami osmijeh.

Obavezno posjetite njegov Instagram profil, ali i web stranicu Robin Yayla. Možda vas neće svaki rad nasmijati, ali nema sumnje da će vas baš svaki oduševiti.