Jeste li za život u zajednici u Disney duhu?

Zamislite svoj život smješten na mjestu gdje je svjetski poznata Disney priča u središtu svega.

Storyliving by Disney razvija niz zajednica za rezidencijalni život, koje je dizajniralo Disney-evo kreativno osoblje.

Do sada je objavljena samo jedna lokacija i to ona na kojoj je nekada živio i sam Walt Disney. U pitanju je zajednica od 1.900 stambenih jedinica pod nazivom Cotino, koja će biti izgrađena u gradu Rancho Mirage u kalifornijskoj dolini Coachella.

3D render za Cotino prikazuje vile, stanove i stambene komplekse grupisane oko „velike oaze“od 24 hektara, za koju iz Disney-a kaže da će nuditi „bistru tirkiznu vodu“ koju pokreće tehnologija Crystal Lagoons, a koja je raspoređena u odmaralištima. Sadržaji će uključivati ​​šoping, restorane i zabavu, kao i hotel na plaži i klupsku kuću u kojoj će biti smješteni „Disney programi, zabava i aktivnosti tokom cijele godine“.

Građani će moći posjetiti Cotino kupovinom dnevnih propusnica, dok će dio kompleksa biti izdvojen za stanovnike od 55 i više godina. Cijene smještaja i opcije finansiranja nisu objavljene, kao ni kada će gradnja početi ili kada bi je planiran početak useljenja.

Disney brendira i plasira ove zajednice, ali ih neće posjedovati, graditi ili prodavati kuće. Umjesto toga, radiće u partnerstvu sa programerima trećih strana.

Cotino, na primjer, gradi DMB Development, kompanija koja je izgradila niz luksuznih zajednica u SAD i inostranstvu. Tu spadaju Silverleaf, Arizona i Kukuiʻula na Havajima.