Ipak ništa od novog BlackBerry telefona

Najavljeni planovi kompanije OnwardMobility, novog vlasnika BlackBerry-ja, o novom modelu ovog telefona, ostaće samo na papiru.

OnwardMobility, startup iz teksaškog Ostina i vlasnik brenda BlackBerry, još 2020. najavio je da će raditi na razvoju 5G mobilnog telefona sa slovnom tastaturom.

Kompanija je objavila da se zatvaraju i da neće biti nastavka razvoja pametnog telefona. Iako nisu objasnili razloge zatvaranja, sajt Android Police je prije nekoliko dana izvijestio da je njihova licenca za korišćenje imena otkazana.

BlackBerry želi da se distancira od svoje prošlosti kao proizvođača pametnih telefona nakon što je prodao svoje preostale mobilne patente za 600 miliona dolara. Originalni BlackBerry je odustao od podrške za stare modele i ta kanadska firma će ubuduće nuditi samo usluge za poslovne korisnike i neće imati veze sa starim (i eventualnim novim) uređajima.

OnwardMobility nikad nije objavio fotografije telefona koji je razvijao, ali je navodno trebalo da uzme dizajnerske naznake od BlackBerry Priv-a. To je bio njihov prvi Android telefon i jedini koji je dizajniran u kompaniji prije nego što je proizvodnju svojih mobilnih uređaja prepustio tajvanskom TCL-u.

I sve ovo se desilo nekih mjesec dana nakon što je OnwardMobility na pitanja ljudi o statusu projekta odgovorila objavom na blogu pod naslovom (za koji je uzet citat Marka Tvena) „Suprotno popularnom vjerovanju, mi nismo mrtvi“.