Instagram uvodi funkciju masovnog brisanja

Masovno brisanje komentara, lajkova i reakcija uskoro će biti dostupno Instagram korisnicima širom svijeta.

Korisnici će zahvaljujući ovoj novoj funkciji moći brže upravljati svojim sadržajem i interakcijama.

 „Krajem prošle godine smo počeli da testiramo novo iskustvo kako bi ljudi mogli da vide i upravljaju svojim aktivnostima na jednom mjestu. Sada će ovo novo iskustvo, pod nazivom ‘Your activity’, početi da se širi za sve, navodeli su iz kompanije u objavi na blogu

Osim toga, omogućeno je da na jednom mjestu sortirate i filtrirate vlasti sadržaj i interakcije prema datumu, ali i da pretražite ​​ranije komentare, lajkove i odgovore na priče.  Na istom mjestu možete pronaći sadržaj koji ste izbrisali ili arhivirali, vidjeti linkove koje ste posjetili i provjeriti koliko vremena provodite na ovoj platformi. 

Za pristup pomenutoj opciji, idite na svoj profil i dodirnite meni u gornjem desnom uglu i zatim izaberite „ Your activity“.

Ranije je kompanija uvela bezbjednosnu provjeru za osobe čiji su nalozi možda hakovani. Sada je ova funkcija dostupna širom svijeta.

Ta opcija profila uključuje provjeru aktivnosti prijavljivanja, pregled informacija o profilu, potvrđivanje naloga koji dijele informacije za prijavu i ažuriranje kontakt informacija za oporavak računa kao što su broj telefona ili mail adresa.