Instagram profil @playmobil otkriva svijet u kojem žive Playmobil čovječuljci

Playmobil je linija igračaka proizvedena u Njemačkoj, karakterističnog izgleda, 7,5 centimetara veličine. Širom svijeta znaju za ove figurice nasmijanih čovječuljaka.

Playmobil igračke se proizvode u tematskim serijama ili kao pojedinačne specijalne figurice za igru. Teme su beskrajno raznovrsne i zanimljive, i nije čudo da postoje brojni obožavaoci koji ih skupljaju, bez obzira na godine. A onda je potpuno logično da će neki od njih napraviti postavke igračkica, fotografisati ih i napraviti sjajne kolekcije na društvenim mrežama.

Ima ih zaista dosta, ali odabrali smo Instagram nalog @playmobil koji donosi prikaze ovih igrački, koji su zapravo prava erupcija kreativnosti i zabave.

https://www.instagram.com/p/CbW9p_6MFSY/

Ali da kažemo još neku o Playmobil igračkama. Njihov tvorac je Hans Beck, koji je na njihovom stvaranju radio između 1971. i 1974. Od tada do danas su napravljene brojne serije u kojima su prepoznatljivi čovječuljci prikazani u najrazličitijim ulogama, od uobičajenih poput Božićnih ili nekih drugih prilika iz svakodnevnog života, do onih iz popularnih filmova ili istorijskih događaja.

Postoji veliki broj zabavnih Playmobil parkova, koji se zovu FunParks, koji sadrže prostore za igru i događaje na temu ovih igračaka. Tu su i FunStores, namjenske prodavnice koje nude pune linije aktuelnih Playmobil izdanja.