Instagram profil @graphicdesignblg – riznica grafika umjetnika iz cijelog svijeta

Instagram profil @graphicdesignblg objavljuje birane radove brojnih grafičkih dizajnera sa svih strana svijeta i za mnoge od njih predstavlja prostor za globalnu promociju.

Objavljeni radovi su prikaz njihove kreativnosti, jer nisu rađeni za konkurse ili klijente. Kao što kaže jedan od “kustosa” ovog naloga Seth Brand, cilj je da umjetnost bude oslobođena od tih stega.

“Godinama kasnije od kad sam se počeo baviti dizajnom, imao sam prve prilike da radim kao dizajner čak i bez fakultetske diplome, međutim, vremenom sam otkrio da postoji nešto što mi se uopšte ne sviđa u ovom zanatu, a to je činjenica da nisam imao potpunu kontrolu nad onim što sam stvorio, jer je na kraju trebalo da želje klijenta stavim iznad svojih kreativnih potreba, tada sam shvatio da je moj istinski poziv – umjetnost”, navodi Brand.

Osnovao je blog na Tumblru kao hobi, u vrijeme kad nije smatrao da je pretjerano dobar u grafičkom dizajnu, ali da se snalazi u marketingu. Taj blog je zamijenio Instagram profil, koji prati 750.000 korisnika ove društvene mreže, i gdje već sedam godina objavljuje grafike različitih umjetnika.

https://www.instagram.com/p/CTZ02GnNkF4/