Instagram profil @expertvagabond nas vodi na put oko svijeta

Matthew Karsten bloguje o svojim avanturističkim putovanjima, a kao digitalni nomad i fotograf ima izuzetno popularan Instagram nalog na kom objavljuje fotografije sa putovanja. 

Matt sebe opisuje kao eksperta pustolova, a tako je nazvao i svoj blog – Expert Vagabond. Nakon što je napustio posao sa punim radnim vremenom da bi se bavio pisanjem o avanturističkim putovanjima i fotografijom, stekao je brojnu publiku i postao prepoznatljivo ime među pustolovima.

Ključna promjena se desila nakon što je pročitao knjigu Vagabonding od Rolfa Pottsa, koju mu je preporučio prijatelj koji je putovao jugoistočnom Azijom. Potom su ga zainteresovali blogovi koji se bave putovanjima, a nakon nekog perioda maštanja o tome odlučio je da krene na put.

Imao je iskustvo u web dizajnu i fotografisanju, pa je napravio svoj blog da bi podijelio iskustva prvo sa prijateljima i porodicom, a potom i svima koje je zanimalo ono što je zabilježio na putovanjima.

Prvu godinu je proveo kao backpacker u Meksiku i Srednjoj Americi, a nakon toga je dobio prve komercijalne ponude i počeo da prodaje fotografije. Nakon toga su ga pozvali da promoviše neke destinacije i kako kaže, lavina je krenula, pa je shvatio da od toga može i da živi te je svoje aktivnosti podigao na viši nivo.

Njegov Instagram profil @expertvagabond vas vodi na put oko svijeta. Uživajte!

https://www.instagram.com/p/CQuNsW_lHs5/