Instagram profil @adsoftheworldnyc – baza najboljih advertising radova na svijetu

Radove koje objedinjuje Ads of the World, najveća svjetska baza kreativnog oglašavanja, možete pogledati i na njihovom Instagram profilu @adsoftheworldnyc.

Ads of the World registar sadrži najbolje radove iz cijelog svijeta, u više kategorija. Okuplja vodeće kreativce iz cijelog svijeta i slavi hrabre radove koji pokreću industriju oglašavanja, nadahnjuju konkurentno tržište ideja i njeguju veze unutar kreativne zajednice.

Ova baza je dio Clio Network-a, prestižne nagrade koje datira još iz 1959. godine, pokrenute u čast izvrsnosti u oglašavanju.

Kada je riječ o BiH, do sada su na ovoj platformi objavljena samo dva rada – prvi prije nekoliko godina, a drugi nedavno, kada je ovdje osvanula kampanja full service agencije “Aquarius” iz Banjaluke za “Kosti”, serijsko ostvarenje “Bosonoga produkucije”.

Inače, svi pristigli radovi ne bivaju i objavljeni, tako da njihov IG profil @adsoftheworldnyc može poslužiti kao uvid u kriterije šta je dovoljno dobro da se nađe u registru najboljih radova iz sfere kreativnog oglašavanja.