Instagram omogućio filtriranje uvredljivih poruka

Instagram unosi ogromne napore kako bi osigurao veću bezbjednost korisnika, pa je tako sad omogućeno filtriranje uvredljivih poruka.

Aplikacija uvodi značajna poboljšanja koja će spriječiti korisnike da dobiju uvredljive poruke filtriranjem riječi, fraza i emojija.

Iz kompanije je saopšteno da će uz mogućnost filtriranja za uvredljive direktne poruke, ljudima koji su blokirani od korisnika otežati zaobilaženje i kontaktiranje putem novih naloga.

Korisnici mogu prilagoditi filter koji se može aktivirati u postavkama privatnosti tako da uključuje riječi, fraze i emojije koje žele blokirati ili izbjeći primanje u zahtjevima za poruke. Korisnici mogu koristiti svoju diskreciju za prijavljivanje, brisanje ili otvaranje poruka koje će se sortirati u mapu sa skrivenim zahtjevima.

Opcija koja je primjenjiva samo na direktne zahtjeve za poruke u nekim zemljama će se pojaviti tokom sljedećih nekoliko sedmica. Svi korisnici će imati i proširenu opciju da u potpunosti onemoguće ljudima da im se obraćaju, nakon što im blokiraju nalog.