Instagram jača bezbjednost tinejdžera

Tinejdžeri će ubuduće biti mnogo bezbjedniji na Instagramu zahvaljujući novim mjerama koje preduzima ova popularna društvena mreža.

 Svi ljubitelji ove mreže mlađi od 18 godina sa više sigurnosti će moći da komuniciraju sa drugim korisnicima nakon što bude realizovan novi niz preventivnih mjera.

Restrikcije će se odnositi na komunikaciju putem direktnih poruka. Odrasli korisnici neće više moći da pošalju poruku osobama mlađim od 18 godina, osim ako ih oni prate.

Tinejdžeri će takođe dobijati sigurnosno upozorenje ako ih pokuša kontaktirati neko čija istorija aktivnosti na Instagram-u pokazuje da previše učestalo maloljetnim osobama šalje zahtjeve za praćenje i poruke.

Pored toga, biće teže pronaći mlađe osobe na ovoj društvenoj mreži jer će se njihovi profili rjeđe stavljati u preporuke, a njihovi postovi će se izuzetno rijetko pojavljivati u Explore i Reels feed-u punoljetnih korisnika.

Dok novi set mjera ne bude u potpunosti funkcionisao, a to se očekuje u skorijem periodu, podsjećamo na to da već postoji uputstvo za roditelje kako mogu da utiču na veću bezbjednost djece na ovoj platformi.