Instagram ima Story, a Slack – Clips

I Slack uvodi story format, i to kako bi zamijenio sastanke. Nova funkcija Slack Clips olakšaće razmjenu informacija među članovima tima!

Tokom godišnje konferencije kompanije Salesforce, vlasnika platforme Slack, najavljeno je uvođenje nove funkcije. Clips je njihova verzija story formata koja će unaprijediti komunikaciju među korisnicima ove aplikacije.

„Zamislite da svakog jutra imate sastanak koji se održava od 9 do 9.15 časova. Šta ako biste mogli snimiti svoj izvještaj u 8.53 h ujutru, a ostale pregledati u 10.51 h, kada imate više vremena za to! Ovo ljudima daje potrebne informacije i novosti uz određenu fleksibilnost, koja obično nedostaje u trenutnoj postavci stvari“, objasnili su predstavnici Slack-a.

Za razliku od većine drugih aplikacija, tačnije društvenih mreža, gdje služi prvenstveno za zabavu, story će ovdje imati korisnu funkciju. Putem Slack Clips-a članovi tima će međusobno dijeliti važne informacije u vezi s poslom.

U eri kada su se kancelarije preselile u domove radnika, svaka prečica u komunikaciji je više nego dobrodošla.

Kao zamjena za klasični oblik sastanka, Clips će pružiti mogućnost razmjene informacija bilo kada u toku dana. A zaposleni iz različitih vremenskih zona više neće morati da se prilagođavaju jedni drugima i budu dostupni za sastanke i mimo radnog vremena.

Slack je u procesu uvođenja funkcije Clips, a svi plaćeni timovi trebalo bi da joj dobiju pristup već ove jeseni.