Igre koje s nestrpljenjem očekujemo u 2022. godini

Na početku 2022. godine donosimo vam listu pet igrica za koje očekujemo da će biti ultrapopularne među gejmerima. Lista može ići unedogled, ali to ostavljamo vama na izbor.

Sifu

Sifu je borilačka igra za PlayStation 4 i PlayStation 5 konzole. Potpisuju je developeri koji stoje iza popularnog naslova Absolver iz 2017. godine. Vaš zadatak je da uz pomoć lika koji je kung fu student osvetite svoju porodicu. Iz trejlera vidimo da igra ima zanimljive konture vodenastih boja i vizuelno zaista djeluje zanimljivo. Očekujemo kvalitetnu akciju i dosta adrenalina.

Rumbleverse

Epic Games će u februaru 2022. godine lansirati novu battle royale igru zvanu Rumbleverse. Pravljena je za PC, PlayStation 4 i 5, Xbox One i Series X/S.
Radi se o borilačkoj igri u kojoj 40 igrača skače iz vazduha u Grapital City kako bi se borili za titulu posljednjeg tipa na nogama. Potrebno je da u borbi pobijedite protivnika prije nego on vama energiju spusti na nulu. Borite se šakama, stolicama ili drugim tupim predmetima. Na raspolaganju su vam različiti predmeti za obnavljanje energije. Morate znati da nijedan lik u igrici ne zna plivati, tako da, ako završite u vodi, izbačeni ste iz meča.

https://www.youtube.com/watch?v=77TS9tm9o5c

Horizon Forbidden West (PS)

Ovo je jedna od najboljih (bivših) PlayStation ekskluzivnih igara. U pitanju je nasljednik Horizon Zero Dawn, akcione role-playing igre iz 2017. godine. U Horizon Forbidden West-u morate istražiti misterioznu bolest koja je zarazila i ubila sve što je bilo u dodiru s njom. Za tu akciju koristite glavnog lika po imenu Aloy. Ovu privlačnu priču, prelijep otvoreni svijet i džinovske robotske dinosauruse, očekujemo 18. februara.

Gran Turismo 7 (PS)

Gran Turismo 7 je svjetlo dana trebao ugledati prošle godine, ali ipak će biti lansiran u martu mjesecu 2022. godine. Ova franšiza oduvijek je postavljala standarde kada su u pitanju trke. Glavni aduti Gran Turisma 7 su sjajna grafika s podrškom za HDR i 4K, ray tracing tehnologija za prikaz svjetlosti. DualSense kontroleri na PlayStationu 5 bi trebalo da daju nevjerojatno iskustvo vožnje.

Pokémon Legends: Arceus

Pokemon Legends: Arceus spaja akciju i istraživanje te vas vodi u avanture kroz drevni region Hisui. U ovoj igri vidjećemo kakav je svijet Pokemona bio prije nego što su ljudi i čudovišta naučili da žive u harmoniji. Svjetlo dana trebalo bi da ugleda 28. januara, a igru je razvio Game Freak za Nintendo Switch. Vizuelno, ona izgleda izuzetno privlačno i mogla bi biti jedna od zanimljivijih u ovoj godini.

https://www.youtube.com/watch?v=Tx3mcBp4oF4