I prestižni Lincoln postaje električan

Automobilski brend Lincoln, poznat po proizvodnji luksuznih vozila, predstaviće prvog četvorotočkaša koji će biti potpuno električan.

Podbrend kompanije Ford, koji je do sada proizvodio isključivo hibridna vozila, u kratkom videu najavio je da radi na vozilu budućnosti. Prema onome što se može vidjeti, vjerovatno će to biti neki manji terenac, možda neka vrsta crossover-a, ili pak manji SUV.

Ova informacija iz kompanije Lincoln nije mnogo iznenadila poznavaoce situacije u autoindustriji, budući da su nedavno iz Ford-a najavili da će do 2024. godine na tržište Starog kontinenta plasirati sedam električnih automobila, a da im je cilj potpuni prelazak na električna vozila u Evropi do 2030. godine.

Još uvijek nije sasvim razjašnjeno da li će Lincoln ovih dana predstaviti svoje prvo električno vozilo ili samo koncept kojim će se voditi u daljem radu s ciljem prelaska na električna vozila u narednih nekoliko godina.

Neki stručnjaci smatraju da bi se moglo desiti da ova kompanija iznenadi javnost i predstavi gotov automobil, spreman za prodaju još u ovoj godini. Da li će tako biti, saznaćemo uskoro. U svakom slučaju, sama najava kompanije Lincoln o ulasku u te vode dovoljan je znak da se sigurno neće zadržati samo na tom jednom električnom automobilu, s obzirom da je to budućnost autoindustrije.