Hronološko listanje objava se vraća na Instagram

Da li i vas nervira što Instagram objave u fidu prikazuje po čudnom rasporedu i onda propustite neke vaših prijatelja, iako ste ih uredno zapratili i želite da vam njihove objave stižu redovno?

Niste jedini, jer su se mnogi žalili da im se barem 70 odsto objava sa naloga koji prate ne pojavljuju na glavnoj stranici, te da zbog toga propuštaju ono što oni postave.

Tako je zapravo od 2016, kada su u ovoj platformi odlučili da je hronološki prikaz stvar prošlosti, a da će se objave prikazivati prema onome kako algoritam koji prati ponašanje korisnika i njegove interakcije sa objavama. I ono što algoritam procijeni da se vama može sviđati, pojavljivaće vam se na glavnoj stranici.

Trebalo je da prođe šest godina u kojima su stizale pritužbe, pa da Instagram omogući povratak hronološkog prikaza. Naravno, postoje i određena ažuriranja koja bi se mogla dopasti mnogim. Tako sada možete podesiti da date prednost u objavama ljudima čiji vas sadržaj više zanima, a možete kreirati i listu favorita, pa će vam se na fidu prikazivati samo njihove posljednje objave.

Iz Instagram-a su poručili da svojim korisnicima uvijek žele osigurati što je moguće bolje iskustvo, kao i da im omoguće da gledaju ono što ih najviše zanima.