Horor igra koju je napravio studio iz Srbije stiže ovog mjeseca

Srpski gejming studio Ebb Software najavio je da će igra Scorn koju razvijaju već neko vrijeme biti objavljena ovog mjeseca, ranije nego što je bilo najavljeno.

Prvobitno je bilo planirano da Scorn bude objavljen 21. oktobra, ali posljednje najave kažu da će se pojaviti sedam dana ranije.

Ebb Software je ovu vijest objavio uz trejler. U kratkom video snimku sugestivnog naziva “You've waited long enough” (Čekali ste dovoljno dugo) potvrđeno je da će Scorn biti dostupan uskoro, tačnije od 14. oktobra.

Kakva igra je u pitanju? Riječ je o igri u prvom licu, atmosferičnoj horor avanturi. Okruženje u kojem se igra odvija je izmišljeni univerzum koji podsjeća na noćnu moru i obiluje neobičnim formama.

Cilj je da se igrač prepadne, što će se u svakom slučaju desiti jer će imati osjećaj da se našao negdje odjednom, da je izgubljen i izolovan. Gejmplej nije linearan i zahtijevaće dosta istraživanja različinih povezanih polja i regija.

Ebb Software igru kreira godinama, a trebalo je da bude objavljena i završena još 2014. godine. Neuspješna Kickstarter kampanja i drugi problemi omeli su te planove, a kompanija je pronašla privatne investitore i nastavila rad na Scornu.

Kasnije je lansirana nova crowdfunding kampanja preko Kickstartera i ona je takođe doprinijela da se finansijska konstrukcija zatvori.