Honk – aplikacija za razmjenu poruka namijenjena generaciji Z

Mobilna aplikacija Honk, koja je namijenjena generaciji Z, planira da dopisivanje sa prijateljima učini interaktivnijim te donese nova iskustva u realnom vremenu.

Umjesto dosadašnjeg slanja tekstualnih poruka i čekanja odgovora, prijatelji na Honk-u mogu komunicirati preko poruka koje se prikazuju uživo dok ih kucate, bez opcije čuvanja istorije chat-a i bez dugmeta za slanje.

Krajnji rezultat je osjećaj da ste više prisutni u razgovoru, jer će aplikacija obavjestiti korisnike u trenutku kada neko napusti chat. Međutim ako stvarno želite da skrenete nečiju pažnju, možete im poslati Honk notifikaciju koju je teško zanemariti.

Ako neki razgovor ima predznak hitnog, možete više puta pritisnuti Honk dugme, a ova opcija će poslati obavještenje prijatelju čak i ako ne koristi u tom trenutku aplikaciju.

Aplikacija funkcioniše jednostavno. Nakon što podestite svoj nalog, odaberete sliku profila, odredite korisničko ime i dodate prijatelje, chat možete započeti sa jednim dodirom na ime prijatelja sa kojim želite da razgovarate.

Kada pristupite Honk chat-u, biće vam predstavljena dva velika konverzacijska balona. Sivi balon na vrhu će prikazivati poruke prijatelja, dok vama ostaje da svoje poruke kucate u plavom balonu. Naravno aplikacija je ostavila mogućnost promjene boje balona po vašoj želji.

Aplikacija je ponudila i druge opcije, kao što je slanje emoji-a i dijeljenje fotografija sa kamere i albuma vašeg telefona.