HarmonyOS 3.0 krajem jula stiže na ove uređaje

Kineski tehnološki gigant Huawei čini sve da unaprijedi svoj operativni sistem HarmonyOS, a poboljšanja će već krajem ovog mjeseca donijeti HarmoniOS 3.0.

Kako navodi GizChina, pozivajući se na izvještaj koji je nedavno objavljen, HarmoniOS 3.0 ukloniće greške koje su postojale u verziji 2.0 i učiniće sistem jednostavnijim. HarmonyOS 3.0 trebao bi donijeti i novi algoritam, pogodan za korištenje na svim uređajima.

Huawei P50, Huawei P50 Pro, Huawei-P50 Pocket, Huawei Mate 40 i Huawei Mate 40 Pro samo su neki od uređaja koji su obuhvaćeni javnim beta programom registracije za HarmonyOS 3.0. Naime, tu su još i uređaji Huawei-Mate 40 Pro 4G, Huawei Mate 40 Pro+, Huawei Mate 40 RS Porsche Design i Huawei-MatePad Pro 12,6-inčni model iz 2021.

Pošto se javni beta program nadograđuje direktno na operativni sistem HarmonyOS 2.0, pretpostavlja se da će svi tableti i telefoni koji podržavaju HarmonyOS 2.0 imati mogućnost prelaska na novu verziju. GizChina prenosi da kompanija radi i na seriji Huawei Mate 50, koja bi trebalo uskoro stići.

Prema prvim informacijama, ovi telefoni najvjerovatnije će koristiti procesor Snapdragon 8 Gen 1, ali bi trebali ostati na podršci za 4G. Iz GizChina-e navode da to kupcima neće predstavljati problem, s obzirom da ta kineska kompanija prodaje maske koje omogućavaju 5G konekciju.