Harley-Davidson proizveo električni planinski bicikl

Kompanija Harley-Davidson proizvela je brdski električni bicikl Bash/Mtn koji, sudeći prema najavi, ima odlične karakteristike, a solidnu cijenu.

U planu je proizvodnja 1.050 komada ovog bicikla, od čega je 525 namijenjeno za tržište Sjedinjenih Američkih Država. Bash/Mtn posjeduje snažan aluminijumski okvir i viljušku, bez prednjeg ili zadnjeg vješanja, što u Harley-Davidson-u smatraju prednošću.

„Samo dva točka, jedan stepen prenosa i jedna svrha, kako bi se obezbijedila najdirektnija veza između vas i staze“, poručuju iz kompanije. Što se tiče ublažavanja udara, za to je zadužen SR Suntour NCX stub sjedišta, koji se pomjera do 5 cm.

S obzirom da je u pitanju električni bicikl, ljubitelje brdskih vožnji sigurno jako zanima kakvo je vrijeme punjenja i izdržljivost baterije. Bash/Mtn posjeduje uklonjivu bateriju od 529 Wh, kojom se može preći između 30 i 95 milja, bar tako tvrde iz kompanije. Naravno, udaljenost zavisi od nagiba terena i režima vožnje. Baterija se od 0 do 100 odsto može napuniti za manje od pet časova, dok do 75 odsto stiže za oko dva i po časa.

Na točkovima se nalaze 27,5-inčne Michelin gume, a tu su i TRP hidraulične disk kočnice. Bicikl košta 3.999 dolara, što se smatra pristupačnom cijenom u odnosu na proizvode konkurentskih kompanija kao što su Canyon, Giant i Trek.