HalloApp: Privatna društvena mreža bez oglasa

Društvena mreža bez oglasa HalloApp nastala je kao rezultat želje bivših zaposlenika kompanije WhatsApp da kreiraju prvu pravu mrežu za druženje.

Privatna društvena mreža bez oglasa – kako se trenutno reklamira HalloApp, već nam je dostupna u App i Play prodavnicama. Ali šta je zapravo izdvaja od sličnih aplikacija?

Njeni osnivači navode kako su željeli osmisliti društvenu mrežu koja omogućava nesmetanu komunikaciju sa prijateljima. A prvi uslov za to jeste odsustvo algoritma koji preferira što veći angažman među korisnicima.

Prva prava mreža za druženje

Hallo App bi trebalo da posluži kao prva prava mreža za druženje sa prijateljima. Aplikacija je dizajnirana za grupne ili pojedinačne razgovore s bliskim osobama. Poruke ostaju šifrirane i komunikaciju ne ometaju oglasi.

 „Zamislite da su vam prijatelji na mreži pravi prijatelji“, napisao je jedan od osnivača Neeraj Arora. „Zamislite da se krećete kroz značajne trenutke i vidite ono što želite vidjeti – a ne ono što bi algoritam htio da vidite. Zamislite da vas ne tretiraju kao proizvod.“

Kako funkcioniše

A evo i kako funkcioniše ova društvena mreža bez oglasa. Podijeljena je na četiri glavne kartice. Tu su početni feed s postovima naših prijatelja, grupnih razgovora, pojedinačnih razgovora i postavki.

HalloApp

Interfejs je vrlo jednostavan i dizajniran minimalistički. Postovi i razgovori su, zbog odsustva algoritma, poredani hronološki.

Nakon što zaživi među korisnicima, plan je da nudi i pretplatu sa dodatnim funkcijama. Preuzmite aplikaciju, isprobajte je i javite nam utiske!