Google Workspace je sada besplatan za sve

Google uveliko mijenja svoje usluge, a sada je uveo besplatan Workspace za svoje korisnike i nova unapređenja.

To znači da više ne morate da imate poslovni profil kako biste koristili dodatne stavke. Prema saopštenju, sada će više od tri milijarde korisnika imati pristup cjelokupnom iskustvu Google Workspace-a.

Potrebno će biti da uključite Google Chat na Gmail-u kako biste pokrenuli ovu opciju. Možda se to neće učiniti kao značajna promjena jer su besplatni nalozi već imali pristup stvarima kao što su Disk i Dokumenti. Međutim, Workspace sa sobom donosi stavke poput pametnih prijedloga u e-porukama ili dokumentima. Takođe, moguće je tagovanje drugih korisnika koji treba da se dodaju zadacima, a biće omogućeno i predstavljanje Google dokumenata, tablica ili prezentacija direktno unutar poziva na Meet-u. 

Iako većina ovih stavki postaje besplatna, kompanija predstavlja i plaćenu verziju pod nazivom Google Workspace Individual. Ciljaju na vlasnike malih kompanija i pružaju vrhunske mogućnosti, uključujući profesionalne sastanke, usluge rezervacije, personalizovani marketing putem e-pošte i slično.

Osim toga, kompanija je uvela novu opciju Room u chat-u, koja će pomoći korisnicima da lakše organizuju sve relevatne infomacije, razgovore i datoteke potrebne za projekat. Video-pozivi se takođe unapređuju, jer kompanija želi da doda usluge koje Zoom ili Microsoft već nude. Google Meet će dobiti način praćenja, nove kontrole moderiranja i ažurirane opcije RSVP kalendara.