Google predstavlja alat koji vas sprema za razgovor za posao

Google je predstavio alat koji će vam pomoći da se pripremite za razgovor za posao.

Novi proizvod iz kompanije Google upotrebljava vještačku inteligenciju i postavlja korisnicima najčešća pitanja na razgovoru za posao. Oni odgovaraju na pitanja, a ti ogovori, koji mogu biti usmeni ili pismeni, se analiziraju. Nakon analize, korisnik ove aplikacije dobija savjete o stvarima koje treba promijeniti i poboljšati.

Pitanja koja postavlja Google AI podijeljena su na opšta i specifična. U prvu grupu spadaju ona koja se odnose na vas i vaše generalije, dok se specifična prilagođavaju se poziciji na koju konkurišete.

Takođe, Google AI pomaže da vježbate za više radnih pozicija. Vještačka inteligencija čak govori koje riječi su najpogodnije da dobro prođete na razgovoru ili koliko dugo treba da pričate o određenoj temi.

Ono što je posebno važno za ljude koji brinu o privatnosti jeste Google-ova potvrda da nijedna unesena ili izgovorena informacija neće biti čuvana ili dijeljena. Sistem ne čuva informacije, te od korisnika traži da kopiraju odgovore koje žele da zadrže u posebnom dokumentu, poručili su iz Google-a. Tokom kreiranja sistema, programeri su razgovarali sa pojedincima koji su završili časove obuke u sklopu Programa sertifikata za karijeru koje nudi Google i koji su aktivno tražili posao.

Zasad je alat dostupan samo u Sjedinjenim Američkim Državama. Međutim, izgleda da Google namjerava lansirati ga širom svijeta.