Google pokreće Threadit – uslugu kratkih video poruka

Po uzoru na TikTok, a sada i Instagram Reels, Google pokreće Threadit uslugu koja omogućava snimanje kratkih video poruka.

Ova nadogradnja dolazi u formi Chrome ekstenzije, a osnovni cilj jeste pojednostavljivanje komunikacije i olakšavanje izražavanja onima kojima pisana konverzacija predstavlja problem ili jednostavno ne umiju da se na taj način jednako dobro izraze kao usmenim putem.

Pored ovoga, iz kompanije navode da Threadit uklanja potrebu za hostovanjem virtuelnih sastanaka i korisnicima pruža više vremena za razmišljanje, neposredniji razgovor i stavlja veći fokus na obavljanje radnih zadataka.

Ova funkcija omogućava i snimanje kratkih poruka koje se nakon toga spajaju u jednu, a tu je i opcija snimanja ekrana i dijeljenja linka ostalim članovima tima.

Sve ovo u konačnom obezbjeđuje potpuno novu dimenziju sastanaka u okviru koje svi učesnici razgovora mogu odgovarati na poruku onda kada na to budu spremni. Na taj način se održava efikasnost u radu, ali i kontinuitet u komunikaciji.