Google Play Games dostupan za testiranje

Google Play Games dostupan je za testiranje u Koreji, Tajvanu, Hong Kongu i Australiji.

Korisnici iz tih zemalja imaju priliku da se registruju za otvorenu betu Google Play Games-a na PC-ju. Kako navodi The Verge, beta verzija programa nudi 50 igara, među kojima su Summoners War, Cookie Run: Kingdom, Last Fortress: Underground i Top War, koje igra više stotina miliona gejmera.

Google Play Games, između ostalog, donosi mogućnost igranja na ekranu veće rezolucije, ali i brojne druge privilegije poput sinhronizacije preko više uređaja, čuvanja pozicije na PC-ju i nastavka igre na pametnom telefonu, kao i mogućnost igre pomoću kontrolera, miša i tastature.

Kako The Verge dodaje, u planu je i proširenje beta verzije na druga tržišta krajem ove godine, ali još uvijek nije zvanično objavljeno kada će se to desiti. Kako navode iz kompanije Google, za pokretanje Google Play Games-a može se koristiti računar kupljen u proteklih pet godina.

The Verge podsjeća da spretniji korisnici PC računara za igranje Android igara već dugo koriste emulatore poput Nox-a ili BlueStacks-a. Ipak, upozoravaju da njihovo pokretanje na Windows-ima užasno iscrpljuje sistemske resurse.

Podsjećamo, Google je prvobitno najavio da će katalog svojih igara za Android na PC donijeti još krajem prošle godine.