Google Maps olakšava prazničnu kupovinu

Praznična sezona je u jeku, a nove funkcije Google mapa su tu da nam pomognu, bar tokom kupovine.

Kraj godine u cijelom svijetu donosi šoping groznicu koja neminovno vodi do velikih gužvi. Tu na snagu stupaju dva nova dodatka iz kompanije Google.

Savjetujemo vam da prvo ažurirate mape na Google aplikaciji kako bi vam pomogla da izbjegnete gužve dok kupujete. Novi update donosi i savjete kako da se krećete po aerodromima i stanicama javnog prevoza, ukoliko ste ovaj period izabrali za putovanja.

Ukoliko kasnite, zbog gužve, putem Google Maps možete da obajvestite one koji vas čekaju, gdje se upravo nalazite. Osim toga, putem aplikacije možete rezervisati mjesto u restoranu umjesto da ih zovete.

Google Maps je u novembru proširio ponudu za sve aerodrome, tržne centre i stanice javnog prevoza. Ova opcija je izuzetno korisna jer će vas spriječiti da trčite po aerodromu pokušavajući da nađete mjesto za jelo ili kupite suvenir, a da ne zakasnite na let. Jasno će vam biti naznačeno radno vrijeme, na kojem spratu se nalazi i slično.

Nova funkcija Area Business donosi podatke o tome kada je gužva na određenom mjestu. Prije je ta opcija bila u formi grafikona sa terminima kada je mjesto popunjeno. Sada u realnom vremenu aplikacija omogućava da vidite kada su čitave oblasti zakrčene ljudima.

Google mape mogu da zacrtaju vaša putovanja, ali takođe mogu brzo da vam pokažu let za odmor, hotel, iznajmljivanje automobila i rezervacije u restoranima, štedeći vam muke traženja vremena za prijavu i brojeva potvrde putem e-pošte.

Google Maps vam je na raspolaganju i kad ste van mreže. Prije nego što budete offline, u mapama potražite lokaciju na kojoj će vam trebati uputstva. Preuzmite mapu na svoj mobilni uređaj i putujte bezbrižno i kad ste offline. Ali znajte da tada nećete dobiti informacije o saobraćaju u realnom vremenu.

Od sada vašu trenutnu lokaciju možete podijeliti sa prijateljima direktno iz Google Maps. Isto tako i vi možete vidjeti lokaciju gdje se nalaze vaši prijatelji.