Google Maps donosi 3D prikaz poznatih znamenitosti

Popularna aplikacija Google Maps svako malo unosi novine, a jedna od posljednjih u nizu će obradovati ljubitelje poznatih znamenitosti.

Naime, korisnici će uskoro u popularnim mapama moći da pronađu 3D prikaze najpoznatijih svjetskih znamenitosti. U pitanju je Immersive View, koji još uvijek nije u potpunosti spreman, ali je poznato šta donosi.

A to je pogled iz vazduha na skoro 100 znamenitosti uključujući Alkatraz u San Francisku, Big Ben u Lonodnu i Empajer Stejt Bilding u Njujurku.

Ovi 3D prikazi su mogući zahvaljujući AI tehnologiji koja ih kreira na osnovu milijardi Street View i satelitskih fotografija. Prvenstveno su namijenjeni turistima, ali i svim ostalim korisnicima, naročito onima koji vole razgledati znamenitosti.

Ko će sve moći i kako posegnuti za ovim podacima? Baš svi korisnici širom svijeta, a na način da pronađu orjentir na Google Maps-u , a potom posjete sekciju Photos.

Još jedna novina koja će zasigurno obradovati mnoge korisnike Google mapa je unapređenje navigacije za bicikliste. Nadalje će im biti dostupne detaljnije informacije o rutama, ali i podaci gdje se nalaze stepenice ili strma brda, kao i podaci o vrstama ulice ili gustini saobraćaja.