Google još uvijek radi na otključavanju telefona licem

Iako su modeli telefona iz Google Pixel 6 serije već mjesecima u prodaji, kompanija još uvijek radi na tome kako da i oni dobiju opciju Face Unlock.

Navodno su u Google-u planirali da implementira tu mogućnost i na uređaje iz pomenute serije, ali zbog rokova nisu stigli, te su oni otišli u prodaju bez te mogućnosti. Ipak, mediji prenose da postoji šansa da bi to moglo da bude dodato Pixel 6 telefonima kroz ažuriranje softvera, mada nema zvaničnih potvrda o tome, niti preciznih prognoza kada bi se to moglo desiti.

Kako prenosi GSMArena, XDA programer Freak07 pronašao je nove podatke o otključavanju licem serije Pixel 6 dok je pretraživao Android 12 Quarterly Platform Release (QPR) 3 Beta.

Podaci pokazuju da postoji mogućnost da Google trenutno radi na uvođenju prepoznavanja lica na svoj budući telefon, te da testira tu funkciju na Pixel 6 telefonima. Prema ranije objavljenim informacijama, kompanija je ovu funkciju na tim uređajima izostavila i zbog toga što je trošila previše energije tokom faze prepoznavanja lica.

Bilo kako bilo, korisnike će sigurno obradovati vijest da bi njihovi pametni telefoni naknadno mogli dobiti opciju otključavanja licem. Takođe, vijest je dobra i za one koji čekaju izlazak novih uređaja ove kompanije.