Google gasi gejming studio Stadia

Google je objavio da gasi gejming studio Stadia, ali će nastaviti da investira u platofrmu na drugi način.

Ova odluka se temelji na činjenici da kompletna industrija kreiranja kvalitetnih igrica zahtijeva višegodišnju aktivnost i enormne cifre novca.

Google će se fokusirati na razvoj Stadia platforme, a razvoj igara će prebaciti na poslovne partnere, jer je to, kako kažu iz Google-a, najbolji način za modifikovanje pomenutog servisa u finansijski nezavisnu jedinicu.

Kompanija je imala dva ovakva studija. Prvi je otvoren u Montrealu, 2019. godine, a drugi u Los Anđelesu, u martu prošle godine. Budući da se oba zatvaraju, iz kompanije navode da zaposlenici neće biti otpušteni nego će se izvršiti prebacivanje radnika na nove pozicije unutar kompanije.

Bitna informacija za sve pretplatnike Stadia gejming studija je da će u ponudi i dalje imati nove sadržaje i igre. Korisnici ove platforme mogu nastaviti s igrom svojih video-igara na standardnom i Pro servisu, a oni će se pobrinuti za dodavanje novih naslova na platformu.

Takođe, navode da će i dalje davati svoj doprinos  gejming industriji jer smatraju da je striming igara na bilo kojem ekranu budućnost gejming sektora.