Google ažurira servis za upravljanje lozinkama na svim platformama

Kompanija Google ažurira svoj servis za upravljanje lozinkama kako bi njegovo korištenje bilo jednostavnije i dosljednije na svim platformama.

Zahvaljujući tome korisnici Chrome-a biće upozoravani ako Google bude smatrao da su sačuvane lozinke bile kompromitovane. Kako navode iz kompanije, informacije o kompromitovanim lozinkama biće dostupne i za korisnike na Windows, iOS, MacOS, Linux i Chrome OS platformama. Takođe, i Android korisnici biće obavještavani o prejednostavnim ili već korištenim lozinkama.

Iz Google-a ističu da će korisnicima upozorenja stizati preko Password Checkup ekrana. Na taj način će pomoći korisnicima da svoje naloge dodatno zaštite nakon nadogradnje. Dakle, Google će učiniti da iskustvo upravljanja lozinkama bude isto i u Chrome i u Android okruženju. Lozinke za iste sajtove i aplikacije biće automatski grupisane, što je značajno olakšanje.

Zahvaljujući Google-ovom ažuriranju servisa za upravljanje lozinkama korisnici će sada moći direktno dodavati lozinke u Google Password Manager. Iz kompanije su poručili da će se Android korisnici pomoću Touch-to-Login funkcije, koja će biti dostupna na dnu ekrana, moći brže i lakše logovati na sajtove.

Svako unapređenje koje će naloge učiniti bezbjednijim itekako je vrijedno hvale, tako da su i prve reakcije na ovaj potez Google-a pozitivne.