Golum se vraća!

Serijal The Lord of the Rings je stekao milione fanova širom svijeta i postao čitava franšiza koja eksploatiše svaki detalj popularnog djela. Od igrački pa do video igara, sve što se proizvede naiđe na određeno interesovanje.

Dosadašnje video igre imale su za temu cjelokupnu sagu, ali bilo je pitanje trenutka kad će se pojaviti neki spin off. Fanovi sada sa nestrpljenjem očekuju novu avanturu koja će u centar igrice staviti jednog od najneobičnijih likova Tolkinove sage – Goluma.

Daedalic Entertainment studio je razvio The Lord of the Rings: Golum igru, koja je spoj akcije sa fokusom na priču i uz dosta šunjajućih i skrivajućih elemenata.

U trejleru ove igrice koji je objavljen ponuđen je uvid u gejmplej igre, a snimak pokazuje na koji način Golum koristi svoje vještine i lukavost da se prošunja pored neprijatelja, izbori sa vertikalnim okruženjima i povrati svoj “dragocjeni” prsten.

U igri nema borbi, pa će Golum biti ograničen na lukavstvo, i mora sprovoditi akcije tako da neprijatelju ne odaje svoju lokaciju.

Na igraču će biti da odredi da li će tokom igranja Golum biti taj koji će donositi bitne odluke, ili će dozvoljavati da njegova hobitska priroda (Sméagol) preovlada.

The Lord of the Rings: Gollum će na tržište stići 1. septembra, a igra će biti dostupna za PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i PC. Nintendo Switch verzija igre je planirana za kasniji period ove godine.