Gmailify: Znate li šta je i kako unapređuje korisničko iskustvo?

Za Gmail ste vjerovatno čuli, jer u pitanju je najkorišteniji servis elektronske pošte koji je razvila kompanija Google.

Pošto je Google podrška za Android koji je vladajući operativni sistem većine pametnih mobilnih telefona, Gmail je zadata email aplikacija za Android, on pruža bolju integraciju i bolje servise kao što su spam ili tab menadžment, bezbjednost i još mnogo toga.

E, tu na scenu stupa Gmailify, funkciju u aplikaciji koju je napravio Google. Sa njom drugi popularni servisi elektronske pošte Yahoo i Outlook, dobijaju Gmail karakteristike. Gmailify opcija se „pali“ kada se doda adresa koja nije gmail.com domena.

Kada je druga adresa Gmailify-kovana, Google joj pruža Gmail funkcije kao što su zaštita od spama, organizacija inbox-a i još mnogo toga, bez promjene same adrese elektronske pošte.

Sve što treba da uradite je da otvorite aplikaciju Gmail, prijavite se na nalog(e) e-pošte i omogućite Gmailify. I naravno, uvijek imate kontrolu – tako da, ako se ikada predomislite, možete prekinuti vezu sa svojim nalogom u bilo kom trenutku i nastavite da im pristupate preko aplikacije Gmail bez korišćenja Gmailify-a.

Imajući u vidu da brojni servisi elektronske pošte nude podjednako dobre usluge kao Gmail, ili su poput ruskih servisa Yandex i Mail.ru i bolji, jasno je da se Gmail želi postaviti kao nekakav zlatni standard. Zapravo, želi iskoristiti prednost koju donosi Google-ova pozicija dominantnog pretraživača i isporučioca brojnih digitalnih usluga.