Galaxy Buds 2 slušalice dobijaju novu funkcionalnost 

Kompanija Samsung omogućila je da i korisnici cjenovno povoljnijih bežičnih slušalica Galaxy Buds 2 dobiju 360 Audio ažuriranje.

Zahvaljujući pomenutoj karakteristici, tokom pomjeranja glave korisnika mijenja se smjer iz kojeg dolazi zvuk. Funkcionalnost 360 Audio već posjeduju najbolje bežične slušalice ove kompanije – Galaxy Buds Pro, kojima su željeli da pariraju slušalicama kompanije AppleAirPods Pro.

Korisnici Galaxy Buds 2 slušalica su ovu mogućnost dobili putem softverske nadogradnje. Naime, novi firmware za njih, pod brojem R177XXu0AVC8, donosi 360 Audio, ali i unapređenja za Bluetooth. Iz kompanije ističu da će time biti poboljšan i kvalitet zvuka tokom telefonskim poziva preko slušalica.

U Samsung-u su već govorili o ugođaju koji donosi ova mogućnost. Upozorili su korisnike da, ukoliko prilikom korištenja naiđu na problem sa zvukom, obavezno provjere jesu li slušalice dobro postavljene u ušima.

„Ako slušalice ne nosite ispravno, one možda neće podržavati karakteristiku 360 Audio ili će kvalitet zvuka biti loš“, navedeno je u njihovim savjetima.