Funkcija blokiranja na X postaje drugačija

Društvena mreža X, u vlasništvu Ilona Maska, uvela je promjenu koja omogućava korisnicima koje ste blokirali da i dalje imaju pristup vašim javnim objavama.

Iako blok funkcija i dalje sprečava interakciju s blokiranim profilom, javni postovi će biti dostupni na pregled i osobama koje ste blokirali. Ova izmjena izaziva negodovanje kod korisnika, naročito onih koji su koristili blok kao zaštitu od uznemiravanja.

Prije ove promjene, blokirani korisnici su, prilikom pokušaja pregleda profila koji ih je blokirao, dobijali poruku „Blokirani ste“, što je onemogućavalo pristup svim postovima, odgovorima, medijima i listama pratilaca. Međutim, sada će javne objave biti vidljive i blokiranim korisnicima, iako oni neće imati mogućnost interakcije kroz odgovore ili lajkove.

Mask je prošle godine javno izrazio neslaganje s postojećom funkcijom blokiranja, ističući da je besmislena. Njegova sugestija je bila da se blok opcija zamijeni poboljšanom verzijom opcije „mute“, koja bi omogućila utišavanje naloga bez potpunog blokiranja. Takođe je nagovijestio mogućnost potpunog ukidanja blok opcije, osim u slučaju direktnih poruka.