Finalmouse izbacio neobičnu tastaturu

Na tržištu se pojavila jedna neobična mehanička tastatura iza koje stoji Finalmouse Centerpiese.

Ova čudna tastatura ima ekran sa video animacijama koje se prikazuju ispod tastera koji su providni.

U trejleru za tastaturu može se vidjeti da na ekranu postoji više vrsta vizuelizacija. Neke su interaktivne, a poneke su čak igre koje pokrećete preko tastature.

The Verge je objavio da cijela tehnologija ima naziv DisplayCircuit Glass Stack. Pomoću ove tehnologije tastatura ima tri istovremene forme (“skina”), koji se mijenjaju ili isključuju na tastaturi.

Dodatne verzije mogu se preuzeti iz aplikacije The Freethinker Portal. Takođe, ako ste kreativni možete sami da kreirate svoj “skin” i dobijete nadokadu za korištenje.Svi “skinovi” pokreću se preko procesora i čipa u tastaturi, a čip je zasnovan na Unreal Engine 5 tehnologiji koja se koristi za razvoj 3D dinamičkih tehnologija.

Kritičari su odmah zamjerili tastaturi da je upotreba ovih animacija suvišna i bespotrebna jer smetaju korisniku da normalno koristi tastaturu. Tastere na tastaturi napravila je kompanija Cherry, a Finalmouse kaže da će na tržište lansirati analogne prekidače sa senzorima sa Holovim efektom sa magnetom koji emituje elektromagnetne talase prema senzorima za aktivaciju.

Ipak, ostavljena je i opcija da sve ovo isključite. Na bočnoj strani tastature nalazi se dugme kojim možete da isključite ekran i onda se uređaj pretvara u običnu mehaničku tastaturu. Tastatura košta 349 dolara.