Facebook vraća hronološki feed

Društvena mreža Facebook nekada davno služila je da pregledate najnovije objave svojih prijatelja, kao i grupa čiji ste član.

Međutim, u datom trenutku se pojavio algoritam koji je na vaš feed prikazivao objave istih korisnika za koje ste “zainteresovani”. Algoritam je funkcionisao, ali se time izgubila suština.

Dobra vijest jeste da Facebook vraća hronološki feed ubacivanjem dva nova taba- Home i Feeds.

Home

Ovaj manje zanimljiv tab će zadržati standardni način funkcionisanja aplikacije kroz već pomenuti algoritam koji će korisnicima aplicirati sadržaj koji ih najviše zanima.

Feeds

Tab Feeds omogućava da pregledate objave prvenstveno svojih prijatelja bez algoritma koji će vam predlagati sadržaj za koji smatra da ste zainteresovani. Ovaj tab omogućava da pristupite sadržaju koji su postavili ljudi i grupe sa kojima ste povezani na Facebook-u te izbacuje oglase i sadržaj koji preporučuje za vas.

Feed ubacuje nekoliko filtera pomoću kojeg omogućava da podesite sadržaj koji želite da vidite, da li je to sav dostupan sadržaj ili samo onaj koji objave vaši prijatelji i stranice koje pratite. Takođe, dodaje opciju Favorites, koja dozvoljava da odredite vaše omiljene korisnike, stranice i time hronološki prikaže njihove objave.