Facebook omogućio transfer podataka na druge platforme

Kompanija Facebook je predstavila Transfer Your Information, novi alat koji će omogućiti prijenos podataka na druge platforme.

Novi alat će korisniku dati mogućnost eksportovanja podataka sa mreže i postavljanja na Google Docs. Uz to, podatke i dokumente će biti moguće prenositi i na platforme za blogove, kao što su Blogger ili WordPress.com.

U kompaniji ovom novinom žele da olakšaju svojim korisnicima prijenos podataka na druge platforme, a opcija dozvoljava i prenos bilješki koje je korisnik kreirao na ovoj platformi.

Osim transfera dokumenata u pisanoj formi, ova nova nadogradnja će omogućiti i čuvanje fotografija i video snimaka koje će biti moguće direktno slati na platforme kao što su Dropbox ili Google Photos.

Zahvaljujući ovoj nadogradnji, transfer važnih dokumenata, fotografija i video snimaka će biti mnogo olakšan korisnicima, a pojedini poznavaoci mreže su istakli da je ovom novinom omogućeno da napuste mrežu ukoliko to požele, dok će istovremeno sačuvati sve podatke koji su im od značaja.

Aplikacija će raditi poprilično jednostavno. Nakon što je pokrene, korisnik će moći imati uvid u tok transfera podataka sa svoje stranice. Takođe, transfer je moguće i pauzirati.