Facebook bilježi značajan rast broja korisnika 

Uprkos navodima da generacija Z nije zainteresovana za korištenje Facebook-a, kompanija Meta, u čijem je vlasništvu ova mreža, nedavno je objavila podatke koji pokazuju da je njegova popularnost nevjerovatno velika.

Naime, u novom kvartalnom izvještaju stoji da više od tri milijarde ljudi, dakle skoro 40 odsto svjetske populacije, koristi Facebook svakog mjeseca, zaključno sa 30. junom.

To je zaista impresivna brojka, koja demantuje navode da su novije mreže, odnosno one koje su se pojavile poslije Facebook-a, uspjele da ga bace u drugi plan.

Posljednje brojke pokazuju rast broja korisnika Facebook-a od šest odsto na godišnjem nivou. Ujedno, ovo je četvrti tromjesečni izvještaj zaredom koji pokazuje rast broja korisnika ove mreže.

Prema izvještaju, većina novih korisnika ove društvene mreže dolazi van SAD i Kanade. Zanimljivo je da je u SAD i Kanadi broj mjesečno aktivnih korisnika Facebooka porastao za oko jedan milion, dok je na evropskom kontinentu on u padu i to za čak dva miliona korisnika. Skok broja novih korisnika ove mreže dolazi iz azijsko-pacifičke regije i ostatka svijeta.

Impresivni su i podaci Meta-e koji se odnose na sve aplikacije u njenom vlasništvu (Instagram, WhatsApp, Messenger, Threads), koji pokazuju da one imaju oko 3,9 milijardi mjesečno aktivnih korisnika, zaključno s 30. junom.