Evo šta sve donosi novi Microsoft asortiman hardvera

Nedavno je održan najveći događaj za Microsoft – Surface, gdje su predstavili nove verzije svojih glavnih uređaja.

Microsoft je najavio veliki update svog Android uređaja s dva ekrana Surface Duo.  Na poleđini Surface Duo 2 nalaze se trostruke kamere koje imaju telefoto objektiv i dva širokougaona objektiva. Osim toga, novina je i ambijentalni ekran.

Novine su se desile i kada je u pitanju Surface Pro 8. Sada ima 13-inčni PixelSense ekran sa učestalošću osvježivanja od 120Hz te podršku za Thuderbolt 4. Uz ovaj uređaj trebalo bi da dođe i Slim Pen 2. Olovka će imati haptički motor za koji iz kompanije tvrde da daje osjećaj kao da je stavljate na papir, a ne staklo.

Osim toga, biće dostupan i Surface Adaptive Kit, koji podrazumijeva skup dodataka koji olakšavaju pronalaženje određenih ključeva, lociranje priključaka i otvaranje laptopa i stalka. Kompanija je napravila miša od reciklirane okeanske plastike, što je još jedan iskorak.

Takođe, predstavili su Surface Pro X koji je prelaskom na Windows 11 dobio podršku za 64-bitnu emulaciju softvera. 

Surface GO 3 je njihov najmanji tablet koji je dobio manje ažuriranje. Osnovni model dolazi sa Pentium Gold 6500Y procesorom, u odnosu na 4425Y kod Go 2. One naprednije varijante sadrže Corei3 procesore 10. generacije. 

Najzanimljiviju najavu kompanija je ostavila za kraj. U pitanju je Surface Laptop Studio, prenosni uređaj koji posuđuje dizajnerske karakteristike iz kompanije Surface Studio all-in-one. Moći ćete da povućete ekran preko tastature, kako bi se crtanje olakšalo. Uređaj sadrži Intelov-e procesore H35 11. generacije i grafiku Intel Xe. Takođe, može se konfigurisati sa NVIDIA RTX 3050 Ti GPU-om.