Evo šta donosi Telegram pretplata

Društvena mreža Telegram, koja je uspjela je da dosegne više od 700 miliona aktivnih korisnika mjesečno, uvela je pretplatu.

Kako prenosi TechCrunch, cilj im je da unovče dio svoje velike korisničke baze. Telegram premium paket, u okviru kojeg nude niz mogućnosti – od ekskluzivnih naljepnica do mogućnosti slanja dvostruko većih datoteka (do 4GB) i bržeg preuzimanja, košta od 4.99 do 6 dolara mjesečno.

Korisnici koji se odluče za pretplatu takođe moći će da prate do 1.000 kanala, umjesto 500, koliko je besplatno ponuđeno korisnicima, te da kreiraju do 20 mapa za ćaskanje sa čak 200 razgovora u svakom. Takođe, moći će da dodaju do četiri naloga u aplikaciju i zakače do 10 ćaskanja.

Pretplatnici će imati i mogućnost da pretvaraju glasovne poruke u tekstualne i da koriste animirane slike kao svoje profilne fotografije. Uz to, biće im ponuđena i mogućnost oglašavanja.

Pavel Durov, osnivač i izvršni direktor Telegram-a, kazao je da je cilj pokretanja premium nivoa da odgovori na zahtjeve korisnika za dodatnim kapacitetom za slanje datoteka i bržim prenosom podataka.

„Razmislili smo i shvatili da je jedini način da našim najzahtjevnijim fanovima omogućimo da dobiju više, a da naše postojeće funkcije ostanu besplatne, da ta proširena ponuda bude opcija koja se plaća“, naveo je on. Obećao je da će mogućnosti koje su trenutno besplatne takve i ostati u budućnosti.