Evo kako da ugasite novi “cvrkut” na Twitter-u

Aplikacija Twitter nedavno je uvela novi zvuk. Ukoliko vam stigne notifikacija, poruka u DM, dok povlačite stranicu kako bi osvježili feed ili skoro bilo koju drugu radnju da obavite na ovoj aplikaciji, čućete zvuk koji podsjeća na cvrkut ptice.

Mišljenja su podijeljenja, nekim korisnicima zvuk prija, dok drugi uopšte nisu oduševljeni.

No, Twitter je ostavio mogućnost da taj zvuk i ukinete.

Prvi od njih je više nego logičan, pa i najjednostavniji, a to podrazumijeva postavljanjem telefona na nečujno ili vibraciju te bi na taj način ukinuli sve moguće zvukove koje proizvodi ova aplikacija.

S druge strane, to bi značilo da ovim potezom ukidate bilo koji drugi zvuk koji dolazi sa vašeg pametnog telefona, kao što su pozivi, sms poruke i slično, pa je zbog toga Twitter uveo mogućnost ukidanja zvuka direktno iz svoje aplikacije.

Na iOS sistemu možete pristupiti tako da uđete u aplikaciju Twitter i dodirnete svoju sliku u gornjem lijevom uglu. Nakon toga, odlazite u Postavke i privatnost > Pristupačnost > Ekran i jezici > Ekran i zvuk. Ispod naslova Zvuk imate opciju da isključite zvučne efekte.

U sistemu Android, stvar je malo drugačija. Kada uđete u aplikaciju, idite u Postavke i privatnost > Pristupačnost, prikaz i jezici > Ekran i tu isključite zvučne efekte.