Epski izazovi, eksperimenti i vratolomije na YouTube kanalu How Ridiculous

How Ridiculous je australijski YouTube kanal čiji kretori dolaze iz Perta, a koji je popularnost stekao zahvaljujući velikoj maštovitosti kada je u pitanju bacanje najrazličitijih stvari sa visine.

Glavne ličnosti kanala su Brett Isaac Stanford, Derek Douglas Herron i Scott Steven Gaunson. Upoznali su se 2009. na ne baš očekivanom mjestu, u crkvi, a poznatim ih je učinila  zajednička strast ka bacanju predmeta. Prvo su snimali bacanja u dvorištu a od 2015. su počeli to da rade u sa Krivog tornja u Gravity Discovery Centre (Centar za istraživanje gravitacije) u Ginginu.

Oni su uglavnom poznati po svojim trikovima i eksperimentima koji uključuju bacanje predmeta na druge objekte sa velike visine, obično 45 metara. Kad kažemo predmeti, onda govorimo o kuglama za kuglanje, loptama, nakovnju, kamenju, predmetima od teškog metala po mjeri kao što su džinovski pikado i čekić, kućnim aparatima, pa čak i automobilima i malom avionu.

Osim snimaka bacanja, nedavno su objavili i seriju video snimaka u kojima testiraju snagu različitih objekata kada se bacaju na prepreke kao što su vremenski baloni, staklena stakla i listovi gipsanih ploča.

Sve ovo je dalo rezultat što se tiče popularnosti i praćenja kanala, pa su do juna 2022. godine imali 11,3 miliona pretplatnika i više od 4 milijarde pregleda videa.